We vertellen je hier graag het verhaal van ‘Les Trois Mousquetaires’ – de grondleggers van DKS Vacances en deze luxe vakantieverblijven.

DKS Vacances is opgericht door de drie ondernemers Marco Damen, Ronald Kraan en Richard Schmidt, die 18 jaar geleden hun vaste baan opzegden om als agent voor een Duitse multinational te gaan werken.

“Destijds zetten we voor dit bedrijf de exportmarkten op in Nederland, Frankrijk en Italië. Dit betekende – zeker in de beginjaren – keihard werken en heel veel reizen.” Met name de Franse markt bleek heel gezond en die werd door de drie mannen vanaf het nulpunt naar een interessante omzet gestuwd. Het harde werken en de daar bijbehorende omzetontwikkeling werd ook door de Franse concurrenten opgemerkt. “Al snel werden wij in de markt de flying dutchmen en/of de drie musketiers genoemd; het was namelijk best bijzonder om als Nederlanders een Duits product in Frankrijk te vermarkten.”

“Al snel werden wij ‘de drie musketiers’ genoemd.”

“De naam Les Trois Mousquetaires werd onze geuzennaam. Daarom hebben wij al onze villa’s vernoemd naar de Drie Musketiers of andere verwijzingen in het gelijknamige boek van Alexandre Dumas. Uiteraard is het handelsmerk van de musketiers – hun kruisende degens – verwerkt in ons logo.”

Werken en ontspannen

“In de beginjaren van ons ondernemerschap was elk voorjaar een vast ‘rustpunt’ om met onze jonge gezinnen een weekje te werken en te relaxen aan de Côte d’Azur. Dan huurden we elk jaar een villa met privézwembad en zo konden we het zakelijke met het aangename verenigen.”

“Ook onze gezinnen groeiden. Dat maakte het vinden van een villa met voldoende (slaap)kamers steeds meer een uitdaging. Tijdens één van deze rustmomenten aan de Côte d’Azur genoten we van een gezellige BBQ en een lekker biertje, toen het idee ontstond om zelf een villa te bouwen – als investering en als private pensioenopbouw. Bijkomend voordeel: wij konden deze villa dan ook zelf huren tijdens onze zakelijke reizen in Zuid-Frankrijk en/of Noord-Italië.”

“Ook onze gezinnen groeiden. Dat maakte het vinden van een villa steeds meer een uitdaging.”

Domaine Les Charles

“In 2006 startten we onze jacht op juiste grondstukken. Na een lange zoektocht konden wij het eerste perceel kopen, direct van één van de eigenaren van en op Domaine Les Charles. Samen met een architecte uit Saint Tropez ontwierpen we Villa Aramis.”

“In de jaren daaropvolgend zochten we verder. We investeerden in de mooiste percelen op perfecte locaties, eveneens op Domaine Les Charles. De villa’s Porthos en Athos zijn ontwerpen van eigen hand, gebaseerd op onze eigen ervaringen en behoeftes.”

Plan de La Tour

“Toen viel ons oog op een prachtig perceel aan de rand van Plan de La Tour; een klein en authentiek dorpje wat dichter bij de kust gelegen, tussen Sainte Maxime en Saint Tropez in. Hier bouwden we twee villa’s – d’Artagnan en Dumas – naast elkaar, met de achterliggende gedachte dat deze accommodaties individueel, maar ook samen gehuurd kunnen worden.”

“De ontwerpen zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen en behoeftes.”

Oostenrijk

“Omdat we ook fanatieke wintersporters zijn, mocht een chalet in de Alpen eigenlijk niet ontbreken. De juiste locatie vonden we op de Turracher Höhe, in de provincie Steiermark, diep in Oostenrijk. Midden in dit kleine, maar zeer moderne skigebied bouwden we een chalet volledig van hout. Hier kunnen we onze zomergasten ook een exclusieve wintersportervaring bieden.”

“Een chalet in de Alpen mocht eigenlijk niet ontbreken.”

Hoe zij zelf het liefst vakantie vieren

“Onze uitgangspunten waren altijd: een exclusieve villa, groot genoeg voor twee of drie gezinnen met kinderen, voorzien van alle faciliteiten, op een ruim perceel met/voor voldoende privacy. Kortom, hoe wij zelf ook het liefst vakantie willen vieren.”

Of dat gelukt is, vernemen de heren uiteraard graag. Ze hebben er in ieder geval hun uiterste best voor gedaan. Deel hier je ervaring met hen, zodat ze verder kunnen bouwen aan jouw heerlijke vakantie in een mooi stukje Frankrijk en/of Oostenrijk.

    Villa Athos